Flyttstädning av källare - Tips & Råd

När det är dags att flytta från din bostad är du ansvarig för att säkerställa att en grundlig flyttstädning har genomförts innan du lämnar ifrån dig bostaden. Att göra en flyttstädning är mycket mer omfattande än en vanlig städning, så det är viktigt att du har kännedom kring samtliga moment som behöver genomföras.


Förberedelser som är bra att göra innan flyttstädningen påbörjas

Flyttstädningen är normalt sett det sista som genomförs innan bostaden lämnas över till nästa innehavare. Det gör att personerna som flyttar in efter dig, får en helt ren bostad att ta över. Det allra smidigaste sättet att genomföra flyttstädningen, är att allt ditt bohag först är flyttat till din nya bostad. Det vill säga att du har tömt bostaden på alla saker som ska följa med dig i flytten.


Ibland kan det vara ont om tid mellan tidpunkten då du får tillgång till din nya bostad och tidpunkten när du behöver lämna din nuvarande bostad. I det fallet kan det vara nödvändigt att genomföra flyttstädningen i olika omgångar. Det bästa sättet är då om delar av bostaden kan tömmas på innehåll och att flyttstädning då kan slutföras för dessa delar, samt att de då inte beträds igen innan bostaden lämnats över.

Hur flyttstädningen av källaren genomförs smidigast

I en flyttstädning, så ingår fler moment än under en normal städning. Bostaden ska vara helt ren när den lämnas över. Det innebär att i tillägg till en storstädning, ska exempelvis även eventuella fläckar på väggar hanteras, persienner i fönster ska torkas och golvbrunnar ska rensas. Det går att hitta bra checklistor på nätet som du kan använda dig av för att säkerställa att samtliga moment utförs.


När det gäller flyttstädning av källaren, så gäller i stort sett samma strategi som för övriga rum. Det är smart att börja med rengöring av fönster, snickerier samt eventuell fast inredning som finns i rummen. Sedan bör du städa uppifrån och ner för att undvika att smutsa ner något du redan rengjort. När tak och väggar är riktigt rena, så tar du dig slutligen an golven.

Andra tips kring flyttstädning i Ludvika

Då en flyttstädning är omfattande att göra så behöver du bestämma dig för om ska göra det själv, eller om du vill anlita någon professionell som gör det åt dig. Även för flyttstädning är det möjligt att begära RUT-avdrag, vilket ger en förmånlig reduktion av kostnaden. Om du väljer att genomföra städningen själv, är det viktigt att du lägger upp en bra plan för att säkerställa att allt arbete hinns med i tid.

Välkommen att kontakta oss, vi är en professionell flyttfirma i Ludvika som dagligen hjälper privatpersoner och företag med allt från flyttstäd, hemstädning eller trädgårdsskötsel.

Kontakta oss på Arbetskällan

Är du intresserad av att anlita vår städ- och flyttfirma i Ludvika eller i närliggande orter? Fyll i formuläret nedan så tar vi fram en prisvärd lösning för just dina behov!